Algemene schoolregels

 • Wij beseffen dat de sfeer waarin een kind opgroeit van groot belang is om uw kind tot een volwaardig mens te laten uitgroeien. Wij vinden daarom een warm en veilig schoolklimaat heel belangrijk. Sterker nog, het is een voorwaarde om te kunnen ontwikkelen. Als een kind zich niet veilig voelt, zullen zijn/haar kwaliteiten niet optimaal tot uiting komen. Daarom is er bij ons op de Fatimaschool ruimte voor ieders kwaliteiten, maar ook begrip voor tekortkomingen.

  Wij hanteren de volgende regels bij ons op school:
  • Iedereen is anders, dat is fijn; op school mag ik gewoon mijzelf zijn.
  • Ik ben zuinig met de spullen om mij heen, want die deel ik met iedereen.
  • Plezier maken is fijn, maar ook bij verdriet of pijn zal ik er voor je zijn.
  • Materialen die ik gebruik en deel, ruim ik op en laat ik heel.

  Kinderen geven bij ons op school hun grens aan met de ‘STOP’-methode, waarbij de ander respect heeft voor de aangegeven grens en daarnaar handelt.

  Onze leerkrachten worden aangesproken met meester of juf en daarachter onze roepnaam. Wij zijn gelijkwaardig, maar niet ‘gelijk’ aan de kinderen. Daarom stellen wij het op prijs om met ‘u’ te worden aangesproken.