Start in groep 1-2

 •  

   

   

   

 • Voor het eerst naar de basisschool, dat is best spannend. Zowel voor uw kind als voor u. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij op deze plek wat praktische ‘kleuterzaken’ voor u op een rijtje gezet. Mocht u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen hebben, dan kunt u zich wenden tot de leerkracht van uw kind. Wij staan altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties.

  Informatiebronnen

  Ieder schooljaar krijgen alle leerlingen en hun ouders onze kleurrijke informatiekalender, een combinatie van schoolgids en jaarkalender. Hierin staat allerlei praktische en onderwijsinhoudelijke informatie en de kalender geeft een overzicht van alle activiteiten van het schooljaar.

  Actuele informatie over de school vindt u in de Trede, onze digitale nieuwsbrief, die maandelijks verschijnt. Via dezelfde weg verschijnen er regelmatig nieuwsbrieven over specifieke onderwerpen, waar we u in een apart bericht over willen informeren. Onze voorkeur gaat uit naar digitale post; de nieuwsbrieven worden per e-mail verzonden vanuit Mailchimp; dit programma maakt gebruik van het adressenbestand, dat is gekoppeld aan het inschrijfformulier onderaan de nieuwsbriefpagina. Op deze pagina treft u ook eerdere edities aan. We raden een snelle inschrijving van harte aan!

  Daarnaast informeren we ouders via Parro, onze school-app. Wij houden u via deze app op de hoogte van actuele gebeurtenissen, toegespitst op de klas van uw kind(eren).

  Iedere groep heeft minstens een klassenouder – bij activiteiten, zoals een bezoek aan de bibliotheek of kinderboerderij, hebben we vaak hulp van ouders nodig. Via de klassenouder wordt er een beroep gedaan op ouders om te helpen bij bepaalde activiteiten. De namen van de klassenouders zijn bekend bij de desbetreffende leerkrachten.

  Voortgangsgesprekken

  Om u persoonlijk te laten weten hoe het gaat met uw kind in de klas, worden er regelmatig voortgangsgesprekken gevoerd. Mocht u er behoefte aan hebben om de leerkracht te spreken, dan kunt u uiteraard altijd een gesprek aanvragen met de leerkracht van uw kind.

  Schooltijden

  De school opent haar deuren om 8.20 uur en tot 8.28 uur kunt u bijvoorbeeld nog even samen een boekje lezen in de klas. Om 8.28 uur gaat de eerste bel, die aangeeft dat het tijd is om afscheid te nemen; om 8.30 uur gaat de tweede bel, dan sluiten de leerkrachten de deuren van het klaslokaal en starten zij de dag met hun leerlingen.

  De school gaat dagelijks om 11.45 uur uit, behalve op woensdag, dan zijn de kinderen om 12.15 uur uit. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er ook ’s middags school. De deuren gaan om 12.40 uur open en we beginnen om 12.45 uur. ’s Middags is er school tot 14.45 uur. Om het gewenningsproces van uw kind zo goed mogelijk te laten verlopen, willen wij u, in het belang van uw kind, vragen zich aan deze tijden te houden. Natuurlijk zijn jongere broertjes en zusjes van harte welkom in de klas, maar omdat we graag rustig willen beginnen, vragen we u hen bij het voorlezen te betrekken en ze niet te laten dwalen in de klas.

  Tussendoortje

  Halverwege de ochtend wordt er in alle groepen gezamenlijk een pauzehapje genuttigd, dat de kinderen zelf meenemen van huis. Dit tussendoortje bestaat uit een stukje fruit of een koekje en wat te drinken. Het is belangrijk dat uw kind het tussendoortje gemakkelijk kan opeten, dus als u bijvoorbeeld een sinaasappel meegeeft, is het fijn als deze van tevoren is geschild. Wij vragen u het tussendoortje van naam te voorzien.

  Feest!

  Jarig zijn is voor een kind een hele gebeurtenis. Zeker het trakteren in de klas is een belevenis op zich; de traktatie hoeft niet groot te zijn, het gaat vooral om het plezier van het uitdelen. Het is altijd leuk om samen iets in elkaar te knutselen én wij zijn een groot voorstander van gezonde traktaties! De jarige mag in zijn/haar eigen gebouw de klassen rond om een felicitatie van de andere juffen en meesters in ontvangst te nemen. En wanneer er nog een kinderpartijtje wordt georganiseerd, verzoeken wij u vriendelijk om de uitnodigingen op het schoolplein uit te delen en niet in de klas.

  Gymnastiek

  De kinderen hebben regelmatig gymnastiek in de speelzaal van het schoolgebouw. Voor de gymles hebben ze alleen schoenen nodig, geen speciale gymkleding. Het is handig als de kinderen hun gymschoenen zelf aan en uit kunnen trekken, dus bijvoorbeeld instapgympen of gymschoenen met klittenband. De gymschoenen worden op school bewaard bij de klaslokalen. Wij vragen u de schoenen van naam te voorzien, zodat vergissingen worden voorkomen.

  In en om het klaslokaal

  Uw kind heeft een eigen stoel in de klas, voorzien van naam en/of afbeelding. Op de kapstokken buiten het klaslokaal heeft uw kind ook een eigen plek voor jas en tas. In de klaslokalen hangt een planbord aan de wand. Op dit planbord worden kaarten voor het indelen van de dag gehangen, dit zijn de dagritmekaarten. Zo kunnen u en uw kind ’s morgens zien wat er is gepland voor die dag. Dit planbord gebruiken we niet alleen om de dag in te plannen, maar ook bij de werkles. Alle kinderen hebben een eigen naamkaartje, waarmee ze een activiteit kunnen kiezen. Door dit planbord te gebruiken, leert uw kind zelf activiteiten te plannen en wordt de zelfstandigheid bevorderd.